Vanliga frågor

Var finns du någonstans?

Jag finns i Stockholm men arbetar digitalt över hela Sverige på distans.

Vilken ålder riktar du dig mot?

Jag arbetar med nyfödda och barn upp till sex år. Ungefär vid fyra månaders ålder kan man börja ta fram åldersanpassade sömnrutiner och stötta barnet i att närma sig sömnen på egen hand, om man vill.

Vilka sömnutmaningar kan du hjälpa till med?

Jag kan hjälpa till med de flesta sömnsvårigheter som inte har en bakomliggande medicinsk orsak. Här är några exempel på vanliga sömnutmaningar som jag kan hjälpa till med:

  • Kämpiga läggningar
  • Vaknar tidigt på morgonen 
  • Att hjälpa barnet komma till ro och sova på egen hand
  • Vaknar flera gånger mitt i natten
  • Gradvis minska eller fasa ut amning eller flaskmatning
  • Korta tupplurar på dagen eller vägrar sova på dagen
  • Sovstunder – övergången från tre till två sovstunder eller att helt sluta med sovstunder

  • Nattskräck/mardrömmar
  • Oro eller ångest vid läggdags
  • Övergång från samsovning till spjälsäng eller egen säng
Hur går det till rent praktiskt?

Vi börjar med ett kostnadsfritt telefonsamtal där vi tar reda på vilka utmaningar ni har och hur jag kan hjälpa er. Om ni beslutar er för att ta hjälp av mig så tar vi ett till samtal där vi går lite mer in på detaljerna. Därefter sätter jag upp en handlingsplan utefter ert barn, er familj och era mål. Därefter finns jag med hela vägen och komma stötta dig i varje steg genom hela processen.

Kommer mitt barn att gråta under sömncoachingen?

Det är helt normalt som förälder att känna oro kring det. Ingen tycker om att höra sitt barn gråta.
Att förändrar sovvanor kan innebära att ditt barn reagerar på förändringen genom att protestera till en början. Det är viktigt att komma ihåg att gråt är ett av barnets främsta sätt att uttrycka sig på. Det är inte farligt att bli ledsen, det viktigaste är att man får tröst och blir bemött. Och det blir barnet under hela sömncoachingen.

Genom att undersöka och hitta orsaken till just ditt barns sömnsvårigheter kan jag förstå hur jag ska hjälpa ditt barn på bästa möjliga sätt, med så få tårar som möjligt. Vi kommer att arbeta för att minimera protester och gråt genom att skapa en tydlig handlingsplan som du känner dig bekväm med, så att du kan stödja ditt barn i att lära sig färdigheterna att sova tryggt och bra.

Är detta gråt-ut-metoden?

Nej. Jag förespråkar inte metoder som går ut på att lämna barnet ensamt och låta barnet gråta ut.

Hur lång tid tar det innan jag kan se resultat?

Det varierar från familj till familj beroende på vilka sömnutmaningar barnet har och vilka mål du som förälder har. Jag skulle säga att 99 % av de familjer jag jobbar med ser resultat inom en till två veckor. De familjer som når bäst resultat är de som konsekvent följer sovplanen och kan avsätta veckor i sin kalender för att fokusera på barnets sömn och rutiner.

Kan jag påbörja sömncoaching om vi samsover?

Jag hjälper framförallt familjer som har som mål att barnet ska sova i sin egen säng eller spjälsäng.
Om ni vill fortsätta samsova och det funkar för er, så är det toppen! Du behöver inte förändra något om det funkar bra för er. Om du framöver behöver stöd och hjälp med en övergång från att samsova till egen säng så hjälper jag er gärna! 

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Absolut! Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till sömncoaching. Givetvis måste du först kolla med din arbetsgivare men enligt Skatteverkets regler är det möjligt. Om totalsumman för coachingen blir högre än ditt friskvårdsbidrag så kan du använda ditt friskvårdsbidrag för en del av coachingen. 

Vad innebär 100% nöjd kundgaranti?

För mig är det viktigt att du känner dig trygg och nöjd när vi jobbar tillsammans. Om du skulle vara missnöjd, har du självklart rätt att få tillbaka hela beloppet du betalat.

Var är du utbildad?

Jag är certifierad och utbildad via Family Sleep Institute i USA som har utbildat sömnrådgivare från hela världen sedan 2011.

Kontakt

Hittar du inte svar på just din fråga? Tveka inte att höra av dig så återkommer jag så fort som möjligt.