Om mig

Hej! Jag heter Maria.

Jag är grundare av Sömnhjälp och bor i Stockholm men jobbar digitalt över hela Sverige.
Jag är utbildad och certifierad sömncoach för barn i åldrarna och hjälper trötta småbarnsfamiljer att få ordning på sina sömnproblem.

Det hela började med min Maya, som föddes i februari 2020. Förutom en enorm kärlek kom också månader med sömnlösa nätter. Både jag och min man blev till slut så trötta att vi knappt kände igen oss själva. Som det blir med för lite sömn under en längre period.

Av en slump berättade en vän att de hade anlitat en sömncoach som hjälpte dem att få ordning på sömnen med deras barn. Det var första gången jag hade hört talas om att det fanns sömncoacher! Vi bestämde oss för att prova och hittade till slut en sömncoach som kändes rätt för vår familj.

De tre första dagarna var påfrestande och jag tvivlade på att det verkligen skulle fungera. Men plötsligt så hände det – Maya vaknade till mitt i natten, gnydde i ett par sekunder och somnade om helt på egen hand. Jag minns att det som ett magiskt och overkligt ögonblick.

I samband med min egen upplevelse väcktes ett intresse för hur barns sömn faktiskt fungerar och jag spenderade timmar med att lära mig just det. Detta blev min stora passion och jag insåg att det här var någonting jag ville ägna mig åt.

Jag vill sprida kunskap om barns sömn och hjälpa familjer att komma till ro och få den sömnen de behöver. Men jag vill också slå hål på myten att man ska bara ”gilla läget” med sömnlösa nätter som småbarnsförälder. Att det inte finns något man kan göra. För det kan man. Det går att förändra och göra situationen till det bättre.

Kontakta mig här, så berättar jag hur.


Klicka här

Detta säger familjer som jag har hjälpt

Under de två veckor med Maria förbättrades sömnen avsevärt, och vår dotter lärde sig att somna in och somna om helt själv under både nätter och sovstunder. Efter bara några dagar kunde det gå en hel natt utan att vi behövde lyfta upp henne och så har det fortsatt än idag.
Mamma till Liv, 7 mån
Vår tjej på 16 månader sov mellan oss hela nätterna, ammade för att kunna somna om och dessutom vaknade 3-4 gånger varje natt. Nu har vi en dotter som somnar själv i eget rum och som sover hela nätterna. Hon har sutat amma och kan nattas av oss båda. Det var inget vi trodde skulle gå att genomföra på så kort tid som 2 veckor.
Mamma till Emily, 16 mån
Vår son kunde inte somna själv utan vi behövde ligga bredvid honom ganska länge.Han vaknade även 1-3 gånger per natt och ropade på oss. Nu för tiden är kvällarna är så mycket enklare och både vi och han känner mindre frustration inför kvällen vilket är kanon för hela familjen.
Mamma till Walter, 2,5 år

”Det finns inget ”rätt” eller ”fel” kring hur din sömnsituation ser ut. Du vet alltid bäst vad som funkar för din familj och ditt barn.”